Nieuwsbrief december 2018

Beste leden en sympathisanten,

Seizoen 2018 zit er alweer enkele weken op. Gezegend met een prachtige zomer was het een topper met tal van activiteiten waaronder een aantal nieuwkomers zoals het kubben- en petanquetornooi en het open Jorssen dubbeltornooi, die zeer werden gesmaakt door de deelnemers. Het aantal leden zit in licht stijgende lijn, het clubkampioenschap en het herfstfeest kenden een revival en sportief kwamen we in de picture met 2 kampioenen in de beker Claus.

Met spijt in het hart was het dit jaar de laatste editie van het vertrouwde Unicef tornooi in zijn huidige vorm. Het comité dat instond voor de organisatie van het tentgebeuren besliste om er na 40j inzet en hard werk een punt achter te zetten. De honderden vrijwilligers die zich jaren hebben ingezet om dit goede doel te ondersteunen verdienen dan ook een dikke pluim. Dit betekent echter niet dat het tornooi op zich stopt te bestaan, wel dat het een doorstart zal nemen onder een andere vorm. Alle betrokken partijen zitten hierover samen tijdens de wintermaanden. De reeksen zullen worden aangepast om in lijn te zijn met de criteriumregels van Tennis Vlaanderen.

De voorbije 3 jaar werd door de club heel wat geïnvesteerd. Voorbeelden hiervan zijn de zelfopspannende lijnen op de terreinen, de aankoop van een traktorborstel die het werk van de onderhoudsploeg moeten verlichten, een nieuwe sproei-installatie met drukknoppen. In samenwerking met de gemeente kwamen er 2 all-weathers en een vernieuwd kidsterrein. Ook in 2019 staan er nog een aantal zaken op de planning zoals het afwerken van de houten opbergruimte, nieuwe banken op alle terreinen en het opknappen van de omheining.

Nu de overgang naar het nieuwe clubhuis en de nodige investeringen in infrastructuur achter de rug zijn, kan de focus opnieuw 100% naar het sportieve verlegd worden. Bovenaan het lijstje staat de uitbouw van een gedegen jeugdwerking. Hiervoor werd een samenwerking opgestart met tennisschool TWA (Tennis World Academy) die de nodige leraars zal aanleveren en onze jeugd zal opvolgen. Bedoeling is in de toekomst een volwaardige S.V.A.T. tennisschool uit te bouwen.

Rest mij nog jullie allemaal namens het bestuur het allerbeste te wensen voor 2019 en tot volgend tennisseizoen of op één van onze winteractiviteiten!

Inschrijvingen 2019
Online inschrijven kan vanaf 1 januari 2019 via onze website @ http://www.svat.be/online-lid-worden.

De inschrijvingsdagen gaan door op 12 januari en 16 maart, telkens van 14u tot 17u in ons clubhuis in ’t Sportzicht. Op de inschrijvingsdagen kan ook voor de lessen (volwassenen en jeugd) worden ingeschreven.

Indien je vragen hebt over het inschrijven of de lessen, stuur je best een mailtje naar info@svat.be.

Komende activiteiten

  • 15.12: Kerstmarkt (van 15u tot 22u)
  • 16.02: Wintertornooi (bij nat weer: petanque) met BBQ – meer info volgt later
  • 13.04: Kaas & wijnavond – meer info volgt later


Nieuwe klassementen
Info over de nieuwe klassementsberekening is te vinden op onze website @ http://www.svat.be/tennis-vlaanderen.

Feedback ideeënbus
Tijdens de maand september gaven verschillende leden hun feedback over de stand van zaken via een ideeënbus. De outcome werd binnen het bestuur besproken en een actielijst werd opgesteld. Een aantal topics werd bij de gemeentelijke instantie neergelegd (bvb. alles omtrent infrastructuur, fietsenstalling, EHBO of de openingsuren tijdens feestdagen) of zijn in overleg met de uitbaters en de sportfunctionaris  (bvb. het creëren van een aparte hoek of het dimmen van de lichten in de brasserie). Topics zoals vuilbakken rond de terreinen of het herstellen van de sleepnetten zullen bij aanvang van het seizoen met de onderhoudsploeg worden opgenomen. Last but not least ook een aantal opmerkingen die al door het bestuur tijdens vorige jaren werden opgepikt (tenue, tornooi met aanwezigheidstombola, sociale media en vernieuwing van het clubkampioenschap). Bij vragen of opmerkingen kunnen jullie terecht bij de bestuursleden.

Aanvraag tussenkomst lidmaatschap sportclub bij ziekteverzekering
Op de website van Tennis Vlaanderen kan je een ingevuld en ondertekend aanvraagformulier downloaden (inloggen op de website met je login en paswoord, onder “Clubabonnementen” vind je het formulier van je eigen ziekenfonds). Je hoeft dit dus niet meer in de bakjes te leggen op de club maar kan dit na aanbrengen van een klever zelf rechtstreeks bij je ziekenfonds binnenbrengen.

 

Met dank aan onze sponsors